"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Львівські митники "викручують руки" підприємцям

Середа, 29 грудня 2010, 15:29

Голова Держмитслужби Ігор Калєтнік допускає, що співробітники Львівського регіонального відділення Центрального митного управління лабораторних досліджень зловживають своїм становищем.

Своїми діями чиновники ускладнюють проходження митних процедур суб'єктам зовнішньоекономічної діяльності, повідомляють "Українські новини".

"Я не виключаю, що в цій лабораторії може бути свідоме "викручування рук" суб'єктам зовнішньої економічної діяльності, зокрема й шляхом затягування проведення відповідної експертизи", - відповів він на запитання про високу вартість послуг у львівській лабораторії.

Калєтнік зазначив, що для нього інформація про можливі зловживання у львівській лабораторії є тривожним сигналом, тому що з 230 співробітників митних органів, звільнених за сприяння ухилянню від сплати податків, 70% становили працівники львівської митниці.

Реклама:

Водночас він не уточнив, за який період наведено цю статистику.

Голова Митниці зазначив, що готовий взяти під особистий контроль ситуацію у львівській лабораторії за умови надання йому докладної інформації про можливі зловживання.

Регіональні відділення Центрального митного управління лабораторних досліджень за запитом митних органів проводять у лабораторіях дослідження про якість і властивості товарів.

У жовтні Митниця встановила 2 години максимальним строком оформлення товарів за вантажною митною декларацією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: