"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Австрійці перепродадуть "Укртелеком" через 5 років

Середа, 29 грудня 2010, 10:19

Жоден з українських або російських олігархів не стоїть за приватизацією "Укртелекому".

Австрійці планують перепродати компанію не раніше ніж за п'ять років, заявив в інтерв'ю  Deutsche Welle керуючий партнер австрійської корпорації EPIC Петер Ґольдшайдер.

"Будемо думати про вихід з цього активу не раніше, ніж за п'ять років. Якщо взагалі продаватимемо", - сказав він.

European Privatization and Investment Corporation виявилася єдиним претендентом на купівлю "Укртелекому".

Реклама:

Очікується, що після незалежної експертної оцінки підприємства угоду про приватизацію підприємства буде укладено у січні-лютому.

Фінансовий інвестор з Австрії вважає стартову вартість 93% компанії у 10,5 млрд. гривень "немалою" і навряд чи буде готовий платити значно більше.

Відповідаючи на запитання, як компанія прийшла до рішення купити "Укртелеком", Ґольдшайдер сказав: "Ми працюємо в Україні вже більше 15 років... "Укртелеком" ми знаємо вже більше десяти років, вже багато років тому ми були стратегічним консультантом цієї компанії. Ми виступали консультантами іноземних компаній, в тому числі Deutsche Telekom, коли вони продавали свою частку Utel".

При цьому він визнав, що для корпорації стало сюрпризом той факт, що вона виявилася єдиним претендентом на купівлю "Укртелекому".

"Причиною стали умови конкурсу: з нього були виключені компанії, які частково належать державі. Це вивело з гри багатьох лідерів європейського ринку телекомунікацій. Не були бажані  також компанії, які вже мають суттєву частку на українському ринку. Таким чином залишилося не так вже й багато опцій. Тим більше, що фінансовому інвестору, який не має багаторічного досвіду роботи в Україні, важко було оцінити, наскільки виправданою є стартова ціна".

"Ми провели багато підрахунків і дійшли висновку, що ціна прийнятна. Чи правильне це було рішення, покаже час", -підкреслив він.

Австрійська EPIC, приватна інвестиційно-банківська фірма, була створена в 1989-1991 роках для надання консалтингових та інвестиційних послуг в процесі проведення приватизації в Центральній і Східній Європі.

Керуючими партнерами EPIC є Пітер Гольдшайдер, Гюстав Вюрмбек і Франц Ланшутцер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!