"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ наказав нафтотрейдерам тримати ціни на пальне

П'ятниця, 24 грудня 2010, 14:52

АМКУ зобов'язав 18 операторів ринків нафтопродуктів не допускати необґрунтованого синхронного підвищення роздрібних цін на бензини та дизельне пальне.

Про результати розгляду вимог Комітету підприємства мають повідомити до 1 січня 2011 року, повідомляє прес-служба АМКУ.

Вимоги висунуто, на підставі інформації отриманої від Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, до ТОВ "Континент Нафто Трейд", ТОВ "Торговий Дім "Континіум-Галичина", ПІІ "Лукойл-Україна", ТОВ СП "Кершер", ПАТ "Концерн Галнафтогаз", ПП "Окко нафтопродукт", ТОВ "ТНК-ВР Коммерс", ВАТ "Укрнафта", ТОВ "Альянс Холдинг", ТОВ "УТН-Восток", ТОВ "Веста-Сервіс", Фірма "ТЕС", ТОВ "ТЕС-Авто", ТОВ "Факт-Т", ТОВ "Атан-Крим", ТОВ "Параллель-М ЛТД", ПП "ТЕК "Современник" і ПБМП "ДЮН".

За наявними в комітеті даними, протягом листопада-грудня 2010 року середні ціни на пальне на АЗС майже у всіх регіонах країни зросли на 50-60 коп/л.

Реклама:

Таке підвищення вартості пального не тільки перевищило верхній рівень рекомендованого "цінового коридору", розрахованого Експертно-аналітичною групою, а й значно випередило темпи здороження нафтопродуктів на міжнародних ринках.

За висновками фахівців Комітету, синхронна поведінка нафтотрейдерів щодо значного підвищення цін на бензини та дизельне пальне має ознаки антиконкурентних узгоджених дій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!