Промінвестбанк спише 4,6 мільярда проблемних кредитів

П'ятниця, 24 грудня 2010, 10:17

Близько 4,6 млрд. гривень проблемних кредитів готовий списати зі свого балансу восьмий за розмірами активів банк країни - Промінвестбанк.

"У рамках постанови НБУ № 424 ми в грудні будемо проводити списання безнадійної заборгованості на суму 570 млн. доларів", - повідомив "Делу" член правління Промінвестбанку Владислав Кравець.

За його словами, ці кредити мають прострочення понад 90 днів і під них на 100% сформовані резерви.

"Ми вирішили кардинально очистити наш портфель. Це важкі кредити, і в рамках постанови ми можемо прийняти їх на позабалансі і вже там вести по цих кредитах претензійну роботу", - зазначає Кравець.

Реклама:

Цілком ймовірно, що велике списання Промінвестбанку, заплановане на грудень, - не єдине "скидання" проблемних кредитів серед найбільших українських фінустанов.

Справа в тому, що перші 11 місяців цього року банки позбувалися від проблемних активів досить повільно.

Для порівняння, планований обсяг списання безнадійних кредитів Промінвестбанку майже в сім разів більше, ніж списані десятьма найбільшими банками країни активи за січень-листопад 2010 року.

За даними фінансової звітності першої десятки банків, за 11 місяців 2010 року розмір списаних активів на позабалансі десяти найбільших банків виріс всього на 668 млн. гривень активів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: