Evraz створив провідного металотрейдера в СНД

Четвер, 23 грудня 2010, 20:12

Російська металургійна і гірничодобувна компанія Evraz Group закрила угоду з придбання однієї з провідних металосервісних компаній Росії - таганрозького "Інпрома".

В результаті була створена об'єднана компанія, до якої увійшли активи групи "ЕвразМеталл" і "Інпром", повідомляє 2К2 з посиланням на прес-реліз групи.

Об'єднана компанія, 75% акцій якої відійшли "Євразу" і 25% - акціонерам "Інпрома", стане найбільшим металотрейдером в СНД.

За попередніми даними, в 2010 році загальний обсяг продажів об'єднаної компанії складе близько 1,2 млн. тонн металопродукції.

У результаті угоди Evraz зможе розширити свою присутність на ринку металу Росії, особливо в європейській частині країни, і збільшити рентабельність за рахунок продажів металопрокату з високою доданою вартістю.

"Інпром" в своєму розпорядженні мережу з 27 металоцентрів, розташованих в промислово розвинених суб'єктах РФ, і відвантажує продукцію металургійних підприємств СНД понад 20 тисяч клієнтів.

Підприємство є найбільшою металосервісною компанією Росії за обсягом надання послуг металообробки.

У 2010 році обсяг продажів "Інпрома" складе близько 400 тисяч тонн, з яких близько третини припадає на частку продукції Evraz.

Evraz Group S.A. вертикально-інтегрована металургійна і гірничодобувна компаній з активами в Росії, на Україні, в Європі, США, Канаді та Південній Африці.

За результатами 2009 року компанія зайняла 14 місце у світі - 15,3 млн. тонн - за обсягами виробництва сталі.

На середину травня 2010 найбільшими акціонерами Evraz Group були: через кіпрську Lanebrook Роман Абрамович - 36,44% акцій , Олександр Абрамов - 24,29%, Олександр Фролов - 12,15% та Ігор Коломойський - 9,72%.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!