"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд продасть японцям парникові гази Тарути

Четвер, 23 грудня 2010, 13:33

Кабінет діністрів доручив Державному агентству екологічних інвестицій продати 33 459 одиниць установленої кількості викидів парникових газів за проектом спільного впровадження "Впровадження нової системи утилізації відхідного тепла на Алчевському коксохімічному заводі".

Про це сказано в розпорядженні Кабміну №280 від 20 грудня, передає агентство "Українські новини".

Одиниці встановленої кількості має бути реалізовано на рахунок покупця в Національному реєстрі Японії. Інші подробиці в розпорядженні не вказуються.

Відповідно до проекту спільного впровадження, покупцем одиниць установленої кількості викидів парникових газів є японська компанія Sumitomo Corporation.

Реклама:

Проект передбачає скорочення викидів парникових газів за рахунок впровадження когенераційної системи на базі генератора потужністю 9,13 МВт із застосуванням технології утилізації відхідного тепла процесу сухого гасіння коксу, що буде застосовано замість традиційної технології на базі вологого гасіння коксу на Алчевському коксохімічному заводі у рамках програми розширення батареї коксових печей.

Крім того, на "Алчевськкоксі" у рамках програми створення єдиного джерела електроенергії для потреб цього підприємства й сусіднього Алчевського металургійного комбінату передбачається встановлення нового високоефективного котла потужністю 75 тонн/година на коксовому газі й доменному газі, а також нової парової турбіни.

Одиниця встановленої кількості викидів - це одиниця, уведена в обіг у результаті розподілу одиниць, дозволених для конкретної держави, антропогенних викидів парникових газів на період зобов'язань Кіотського протоколу, що дорівнює одній метричній тонні еквівалента діоксиду вуглецю (З2).

Україна 4 лютого 2004 року ратифікувала Кіотський протокол, відповідно до якого для кожної країни встановлюється максимально припустима межа викидів парникових газів.

97,76% акцій заводу належить корпорації ІСД.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: