Депутати прийняли закон водія Ахметова

Середа, 22 грудня 2010, 15:19

Верховна рада зобов'язала міноритарних акціонерів продавати свої акції мажоритарному акціонерові або спільній групі акціонерів, які в сумі володіють більше 95% акцій компанії, на вимогу таких мажоритаріїв.

За прийняття в цілому законопроекту № 6216 "Про внесення змін до закону "Про акціонерні товариства" проголосували 244 депутати при мінімально необхідних 226, передає "Обком" з посиланням на "Українські новини".

Рада визначила, що ціна акцій при їх обов'язковому викупі не повинна бути нижче середньозваженої ціни на фондовій біржі, а якщо ці акції на біржі не котируються - то ціни, визначеної незалежним оцінювачем, послуги якого оплачуються мажоритаріями.

Професійна асоціація реєстраторів і депозитаріїв та Українська асоціація інвестиційного бізнесу виступили проти обов'язки міноритарних акціонерів продавати акції на вимогу власникам більше 95% компанії.

Реклама:

Депутати Ради від ПР Юрій Воропаєв і Володимир Мальцев - останній більш відомий як водій Ріната Ахметова, зареєстрували в парламенті даний законопроект 19 березня, а 6 липня Рада прийняла його в першому читанні 260 голосами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: