Уряд вирішив доопрацювати пенсійну реформу

Понеділок, 20 грудня 2010, 12:11

Кабінет міністрів вирішив доопрацювати законопроект про пенсійну реформу.

Про це на засіданні погоджувальної ради повідомив спікер Володимир Литвин, повідомляють "Українські новини".

"Що стосується пенсійної реформи і тексту законопроекту, то ситуація така: Кабінет міністрів вніс відповідний законопроект, у Верховній раді він був зареєстрований, потім Кабмін узяв його на доопрацювання", - сказав спікер.

Реклама:

За даними джерела "Економічної правди" у Верховній раді, уряд не вносив жодного законопроекту стосовно пенсійної реформи.

На засіданні погоджувальної ради Литвин звернувся до присутнього першого віце-прем'єр-міністра, міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва з проханням якомога швидше повернути в Раду відповідний документ для того, щоб не довелося змінювати його реєстраційний номер.

За його словами, після заслуховування Радою 24 грудня інформації Кабміну про пенсійну реформу відповідний проект закону має бути винесений на громадське обговорення.

Литвин вважає, що тільки після цього Рада може розглядати законопроект у залі.

Як повідомлялося, 13 грудня в Раді був зареєстрований законопроект 7455 "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".

При цьому текст проекту закону був недоступний.

13 грудня прем'єр-міністр Микола Азаров доручив віце-прем'єру-міністру, міністру соціальної політики Сергію Тігіпко організувати громадське обговорення пенсійної реформи.

Раніше Кабмін заявляв, що законопроект про реформування пенсійної системи буде передбачати обмеження максимального розміру пенсій і збільшення віку виходу на пенсію для державних службовців.

24 грудня Рада має намір заслухати в рамках "години питань до уряду" інформацію Тігіпко про перспективи пенсійної реформи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!