Депутати узаконять зниження цін на житло?

Четвер, 2 грудня 2010, 14:39

В Україні буде більше житла, а ціни на нерухомість знизяться.

Про це на прес-конференції, присвяченій презентації нового законопроекту про містобудівну діяльність, заявив перший віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко.

Так, законопроект передбачає скорочення кількості дозвільних процедур з 93 до 23, а строк отримання всіх необхідних дозволів зменшиться з 415 до 60 днів.

"За оцінками будівельників, ми прибираємо до 90% корупції, яка стримує розвиток будівельної галузі та збільшує витрати учасників ринку. Хабарі чиновникам за отримання нікому не непотрібних дозволів раніше доходили до третини бюджету будівництва, а то й більше", - підкреслив урядовець.

Реклама:

За його словами документ передбачає використання принципів "єдиного вікна" і "мовчазної згоди", а також декларативного механізму початку будівництва, які начебто мають максимально позбутися бюрократичних механізмів у процесі отримання дозволів забудовниками.

Тігіпко також повідомив, що для чиновників, які будуть затягувати з видачею дозволів, буде передбачена відповідальність.

Законопроект "Про регулювання містобудівної діяльності" внесений до Верховної Ради і за словами Тигіпка "має хороші шанси на те, щоб здобути підтримку депутатів".

Як відомо, сьогодні Україна за рейтингом Світового банку за дозвільним законодавством у будівництві посідає 179 місце серед 183 країн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: