"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада прийняла закон про ринковий нагляд

Четвер, 2 грудня 2010, 13:06

Верховна рада ухвалила внесений президентом Віктором Януковичкм закон про ринковий нагляд та контроль нехарчової продукції.

Документ на засіданні у четвер підтримали 236 депутатів із 424 зареєстрованих в залі.

Закон спрямований на запровадження в Україні ринкового нагляду та встановлення правових та організаційних засад його здійснення.

У той же час, законом передбачається, що ринковий нагляд не буде додатковою системою державного нагляду і контролю у сфері господарської діяльності, а замінить існуючу систему державного нагляду за дотриманням стандартів, норм і правил.

Реклама:

Закон пропонує ввести в Україні європейську систему контролю продукції при її ввезенні на митну територію країни, яка відповідає вимогам Світової організації торгівлі.

Дія закону не поширюється на відносини, пов'язані із здійсненням нагляду і контролю над харчовими продуктами, харчовими добавками та ароматизаторами, дієтичними добавками, продукцією тваринного походження, кормами, живими рослинами і тваринами, спиртом, алкогольними напоями та тютюновими виробами, лікарськими (у тому числі наркотичними ) засобами, ветеринарними препаратами, спеціальними матеріалами, що розщеплюються, виробами військового призначення та об'єктами містобудування.

Метою здійснення контролю продукції є забезпечення відповідності продукції, яка ввозиться на митну територію України встановленим вимогам до моменту її випуску у вільний обіг, а також недопущення ввезення на митну територію України продукції, яка може нести серйозні ризики для громадських інтересів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!