Хорошковський, Пшонка і Могильов розкажуть Раді про Держрезерв

П'ятниця, 17 грудня 2010, 19:35

Верховна рада вирішила невідкладно заслухати генпрокурора Віктора Пшонку, голову СБУ Валерія Хорошковського та міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова про хід розслідування справ, пов'язаних з розкраданням матеріальних цінностей Держрезерву.

За відповідний проект постанови №7479 проголосував 271 депутат при мінімально необхідних 226, передають "Українські новини".

Крім цього, Рада вирішила направити звіт тимчасової слідчої комісії парламенту з питань з'ясування обставин використання бюджетних коштів керівництвом Держрезерву в Кабінет міністрів, Генпрокуратуру, СБУ для ознайомлення й відповідного реагування.

У звіті відповідної слідчої комісії зазначається, що в ході ревізії фінансово-господарської діяльності Держрезерву, що проводилася в другому півріччі 2010 року, Головне контрольно-ревізійне управління виявило факти реалізації (закупівлі) товарно-матеріальних цінностей Держрезерву за заниженими (завищеними) цінами, що призвело до завдання значних економічних збитків державі на суму понад 2 млрд. гривень.

Реклама:

За даними комісії, за 8 виявленими ГоловКРУ фактами правопорушень на цю суму СБУ проводяться слідчі дії.

Крім цього, установлено 29 фактів протиправного використання й відчуження товарно-матеріальних цінностей з боку підприємств-відповідальних зберігачів на суму понад 140 млн. гривень.

Зазначається, що протягом 2008-2010 років у провадженні слідчих органів СБУ перебувають 17 кримінальних справ, порушених у відношенні 7 осіб.

У звіті також сказано, що перевіркою ГоловКРУ встановлено втрату державних запасів на суму 2,4 млрд. гривень у цінах за обліковим даними Держрезерву.

Парламент припинив діяльність комісії.

Нагадаємо, ГоловКРУ заявляло про порушення Держрезерву при закупівлі 294 тис. тонн зерна у вересні-жовтні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: