Ярошенко просить не плутати ДУСю із Януковичем

Середа, 15 грудня 2010, 13:16

Міністр фінансів Федір Ярошенко стверджує, що держбюджет на 2011 рік не передбачає збільшення витрат на Адміністрацію президента.

Про це він заявив на брифінгу у середу, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Адміністрація президента - це Адміністрація президента, і на неї ми жодних витрат не збільшили. Навпаки, на Адміністрацію президента скорочення, а не збільшення витрат", - заявив Ярошенко.

Водночас він підкреслив, що витрати, передбачені на Держуправління справами, не є витратами на Адміністрацію президента.

Реклама:

"Держуправління справами - це орган, який обслуговує всі загальнодержавні заходи. І не потрібно плутати, створювати ілюзію і шукати в Держуправлінні справами якісь речі, які йому невластиві", - сказав Ярошенко.

"Те, що ми заклали на ДУС, - це ті витрати, які дійсно потрібні для виконання загальнодержавних національних функцій, щоб вони виконувалися своєчасно", - додав він.

За словами Ярошенка, на Держуправління справами в бюджеті на 2011 рік передбачено близько 1,2 млрд. гривень.

Коментуючи інформацію про те, що в держбюджеті-2011 значно збільшено також фінансування Генпрокуратури, Ярошенко зазначив: "Яка у нас головна проблема в державі? Потрібно, щоб держава дійсно була злагодженою, збалансованою, і всі органи влади повинні працювати чітко".

"І якщо ми почнемо аналізувати, наскільки забезпечені сьогодні силові органи, то у нас вийде, що, наприклад, Міністерство внутрішніх справ десятки років не фінансується на сто відсотків із загального фонду держбюджету", - наголосив він.

За словами міністра, часто силові органи фінансуються за рахунок соціальних фондів, різної допомоги, місцевих рад тощо.

"Зараз набирає чинності закон про корупцію, де все має бути збалансовано. І наші силові органи не повинні залежати від жодних фондів, організацій, а повинні фінансуватися виключно з центрального бюджету. Тому я хочу підкреслити у відповідь на всі подібні заяви: всі наші силові органи повинні на сто відсотків бути забезпечені джерелами фінансування", - сказав він.

Як відомо, у проекті держбюджету на 2011 рік видатки для Держуправління справами передбачено в сумі 1 млрд. 343 млн. 862,3 тис. гривень.

У держбюджеті-2010 на Держуправління справами при президенті було виділено близько 960 млн. гривень.

Водночас, витрати на обслуговування Адміністрації президента та інших держорганів у проекті Держбюджету-2011 запропоновано встановити в розмірі 107 млн. 396,2 тис. гривень у порівнянні з 131 млн. 968,7 тис. гривень у 2010 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!