ФДМ вимагає не заважати продавати МАУ

Понеділок, 13 грудня 2010, 15:35

Фонд державного майна вимагає припинити спроби зірвати приватизацію "Міжнародних авіаліній України".

ФДМУ нагадує, що конкурс з відбору суб'єктів оціночної діяльності з метою оцінки держпакету акцій - 61,58% МАУ відбувся відповідно до Положення про конкурсний відбір суб'єктів оціночної діяльності та виконавців робіт із землеустрою, затвердженого наказом ФДМУ N2100, зареєстрованому в установленому порядку Мінюстом, повідомляє "ЛІГАБізнесінформ".

Склад конкурсної комісії носить міжвідомчий характер і включає не тільки представників Фонду.

У повідомленні наголошується, що на конкурс було подано заявки від 9 учасників - суб'єктів оціночної діяльності, кожен з яких має відповідний досвід оцінки об'єктів авіаційної галузі.

Реклама:

При визначенні переможця конкурсу конкурсна комісія керувалася критеріями, передбаченими вищевказаним Положенням.

За рішенням конкурсної комісії одноголосно було відхилено, як такі, що не відповідають реальним і є демпінговими, пропозиції тих учасників конкурсу, які вказали вартість виконання робіт у три і більше рази нижче, ніж показники звичайних цін, а також пропозиції учасників конкурсу, які перевищують показники звичайних цін.

Переможець конкурсу - ТОВ "Українська експертна група" - суб'єкт оціночної діяльності, який має достатній досвід роботи на ринку оцінки.

За інформацією, наданою комісії, він безпосередньо брав участь в оцінці об'єктів авіаційної галузі: ТОВ "Авіакомпанія "Донбасаеро", ЗАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт", КП "Міжнародний аеропорт Донецьк".

Запропоновані вищевказаним суб'єктом оціночної діяльності терміни і вартість виконання робіт комісією одноголосно були визнані оптимальними.

Нагадаємо, раніше сертифікований оцінювач компанія "ПБ-Консалтинг" повідомила, що має намір оскаржити результати конкурсу, проведеного ФДМ для відбору суб'єктів оціночної діяльності, які будуть залучені до визначення ринкової вартості держпакета акцій МАУ.

У листі компанії до глави ФДМ наголошується, що встановлений нормативними актами ФДМ непрозорий механізм проведення конкурсу не дає можливості його учасникам, серед яких був "ПБ-Консалтинг", стежити за ходом конкурсної процедури, наслідком чого є дефіцит публічної інформації про проведення конкурсу та його переможця, який штучно підтримується відповідними діями працівників ФДМ.

5 листопада 2010 ФДМ оголосив про приватизацію державного пакету акцій МАУ.

22 листопада голова ФДМ Олександр Рябченко заявив, що Фонд вважає, що реалізаційна ціна 61,58% державного пакету акцій МАУ повинна становити 250 млн. гривень.

Експерти вважають цю суму дуже заниженою.

Як повідомлялося, авіакомпанія "Дніпроавіа", Ігоря Коломойського, готова купити 61,58% акцій авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" за 516,841 млн. гривень.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: