"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович дозволив приватизацію енергогенерацій, "Турбоатому", КГЗКОР і ОПЗ

П'ятниця, 10 грудня 2010, 21:01

Президент Віктор Янукович скасував указ свого попередника Віктора Ющенка, який забороняв приватизацію низки стратегічних підприємств.

Про це ідеться в указі №1118/2010 "Про рішення Ради національної безпеки 22 жовтня 2010 "Про ситуацію в сфері приватизації держмайна", оприлюдненому на веб-сайті глави держави.

Цим документом скасовується указ Віктора Ющенка №449 від 16 травня 2008 року, який містить заборону для уряду і Фонду державного майна на будь-які дії з продажу держпакетів акцій у ВАТ "Дніпроенерго", "Донбасенерго", "Західенерго", "Центренерго", "Турбоатому", "Одеського припортового заводу" і Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд.

З під заборони на приватизацію також вийшли "Феодосійська суднобудівна компанія "Море" і Проектно-конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудування.

Реклама:

Рішення РНБО, яке вводиться указом, також доручає уряду розробити і подати до парламенту проект закону про національну програму приватизації, а також законопроект про скорочення термінів виготовлення землевпорядної документації.

Крім того, Кабіну доручено розробити нові критерії, за якими об'єкти держвласності належать до таких, що не підлягають приватизації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: