У Азарова підготували "революційний" закон для будівельників

Середа, 1 грудня 2010, 11:04

Кабінет міністрів підготував "революційний" законопроект, спрямований на стимулювання розвитку будівельної галузі.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду у середу.

"Уряд схвалив надзвичайно важливий принциповий для розвитку країни проект регулювання будівельної діяльності. Цей законопроект - продукт спільної роботи уряду із представниками будівельної галузі. Це - реальний приклад того, як технологічно можна створювати законодавчі акти в діалозі з реальним сектором, авторитетними фахівцями, експертами", - сказав він.

"На першій нараді з розвитку будівельної галузі ми визначили проблеми, які гальмують відновлення будівництва. Далі над цим законопроектом працювали фахівці міністерств і відомств, експерти, представники будівельників. Ми визначили, як розв'язати проблеми, які накопичилися, як створити каталізатори для відновлення будівництва", - розповів Азаров.

Реклама:

На другій нараді, поінформував він, ці напрацювання були обговорені, уточнені і схвалені представниками будівельної індустрії.

"В результаті ми отримали, без перебільшення, революційний закон. Так, встановлюється граничний термін оформлення дозволу на будівництво не більше 30 діб. Це у порівнянні з тим, що сьогодні отримання дозволу може тривати до 2 років, дійсно революція", - підкреслив прем'єр.

"Запроваджений принцип "єдиного вікна" для отримання дозволу на будівництво. Це порівняно з тим, що на сьогодні потрібно зібрати понад сто погоджень різноманітних організацій. Отже, в цілому у чотири рази зменшилася кількість дозвільних процедур та щонайменше у сім разів - час на отримання дозвільних документів", - наголосив він.

За словами Азарова, уровадження запропонованих норм дозволить спростити дозвільні процедури у будівництві, оптимізувати вартість спорудження об'єктів, мінімізувати корупцію, адже "дозвільна система у цій сфері стане прозорою та контрольованою".

Також прем'єр вважає, що новий закон дозволить поновити і реалізувати комплексні будівельні проекти у довгостроковій перспективі.

"Це дуже важливий крок, оскільки на сьогодні система дозволів та погоджень у містобудівній діяльності відлякує інвесторів і затримує реалізацію будівельних проектів", - наголосив він.

За словами Азарова, "практично у найближчі дні" цей законопроект буде переданий на розгляд до Верховної ради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!