Коломойський недоплатив за землю "Буковеля"

Понеділок, 8 листопада 2010, 10:09

Слідство з'ясувало, що компанії, підконтрольні групі "Приват", при покупці земель для гірськолижного курорту "Буковель" недоплатили 66 млн. гривень

Зокрема, Печерський суд Києва відмовився закрити кримінальну справу проти екс-начальника Головного управління земельних ресурсів в Івано-Франківській області Юрія Добровольського, пише газета "Дело".

Суд не пішов назустріч адвокатам колишнього посадовця, якого звинувачують у перевищенні своїх повноважень при виділенні наділів для структур групи "Приват" Ігоря Коломойського.

Як йдеться в судовому рішенні, мова йде про землі під туристичним комплексом "Буковель" на території села Поляниця Івано-Франківської області.

Реклама:

Як з'ясувало слідство, ділянки були продані двом фірмам - "Скорцонера" і "Горган" - за ціною, яка на 66 млн. гривень нижче ринкової.

Виною всьому дії Юрія Добровольського, який затвердив розрахунок вартості землі з нормативної грошової оцінки, в той час як ціна повинна була визначатися на підставі експертної оцінки.

Нагадаємо, у вересні співробітники Генпрокуратури та МВС провели обшук і вилучення документів, а також оргтехніки в Головному управлінні земельних ресурсів в Івано-Франківській області, заарештувавши Добровольського, який до цього працював заступником директора туристичного комплексу "Буковель".

Добровольського звинувачують за 365-ю статтею Кримінального кодексу - перевищення службових повноважень.

Інкримінована стаття передбачає санкцію у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також Генпрокуратура наклала арешт на земельні ділянки, які фігурують у справі.

Одночасно обшуки пройшли в приміщенні компанії "Скорцонера", яка пізніше оголосила про те, що призупинила реалізацію проекту будівництва аналогічного гірськолижного курорту на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Власники курорту підкреслюють, що змушені були піти на цей крок у зв'язку зі спробою правоохоронних органів визнати недійсними факти купівлі низки земельних ділянок через їх заниженою вартістю.

За даними прес-служби компанії, інвестиції в будівництво комплексу "Буковель" за останні 10 років склали 2 млрд. гривень, а протягом 2010-2011 років у його розвиток і будівництво нових об'єктів планувалося вкласти 1,2 млрд. гривень.

Планувалося побудувати нові готельні комплекси економкласу на 1 тис. номерів, гірськолижні траси протяжністю 120 км і інші об'єкти.

На думку представників "Скорцонера", компанію не можна звинувачувати в купівлі за заниженою вартістю ділянок на офіційному аукціоні.

"Всі земельні ділянки викуплені на аукціоні відповідно до чинного законодавства, і до розрахунків аукціонної вартості землі "Скорцонера" не має відношення", - підкреслюється в ухвалі суду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: