"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укравтодор" візьме вигідний кредит

П'ятниця, 5 листопада 2010, 09:23

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) планує виділити "Укравтодору" в 2011 році під держгарантії близько 450 млн. євро кредитних коштів.

Про це заявив представник департаменту ЄІБ щодо співпраці з країнами Східної Європи, Росії та Кавказу Філіп Шимчак, пише газета "Комерсант-Україна".

За його словами, кредит буде виданий строком на 20 років зі ставкою EURIBOR+0,7% та пільговим періодом п'ять років.

У четвер шестимісячна ставка EURIBOR була на рівні 1,27%, тобто в цілому ставка за кредитом складе близько 2%, зазначає видання.

Реклама:

"Зараз ми разом з українським урядом обговорюємо деталі контракту. Я не очікую складнощів в цьому процесі, дуже скоро цей договір буде підписаний. Кошти зайдуть в Україну в наступному році", - уточнив Шимчак.

За його словами, банк узгоджує з урядом процедуру, яка дозволить контролювати витрачання "Укравтодором" кредитних коштів.

Раніше EІБ уже виділяв "Укравтодору" близько 200 млн євро.

"У нас залишається великий ліміт на фінансування проектів у країнах вашого регіону - близько 4,5 млрд. євро на найближчі два роки. Саме з цієї суми будуть виділені 450 млн. євро "Укравтодору", - розповів Шимчак.

За його словами, до кінця року в Києві з'явиться представництво банку, що значно полегшить роботу з відкриття нових кредитних ліній для інших проектів.

Так, ЄІБ розглядає можливість кредитування проектів у сферах енергетики та енергетичної ефективності, фінансування розвитку малого і середнього бізнесу.

Заступник голови правління "Райффайзен Банк Аваль" Віктор Горбачов каже, що ставка за кредитом від ЄІБ дуже низька.

"Це досить низька ставка, тому що зараз євробонди Україна торгуються +5% до американських облігацій. І кредит МВФ був дорожчий, хоча у нього, як правило, найдешевші гроші", - відзначає незалежний експерт Ерік Найман.

На його думку, надалі ставка може бути переглянута або ж у договорі будуть передбачені додаткові умови.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: