"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати повернули державі Херсонський машзавод

Четвер, 4 листопада 2010, 12:24

Верховна рада ухвалила в цілому закон "Про повернення у державну власність цілісного майнового комплексу товариства з обмеженою відповідальністю "Херсонський машинобудівний завод".

За ухвалення відповідного рішення проголосували 318 депутатів із 427, зареєстрованих в сесійній залі, повідомляє агентство "УНІАН".

Законом встановлено, що, зважаючи на суспільну необхідність, з метою захисту інтересів держави і трудових прав працівників товариства з обмеженою відповідальністю "Херсонський машинобудівний завод" повертається у державну власність цілісний майновий комплекс ТОВ "Херсонський машинобудівний завод".

ВР доручила Кабінету міністрів здійснити у встановленому порядку заходи, пов'язані із поверненням у державну власність цілісного майнового комплексу ТОВ, а також передбачити у проекті закону про державний бюджет на 2010 рік необхідні кошти на здійснення заходів, пов'язаних із поверненням його у держвласність.

Реклама:

Закон набуває чинності із дня опублікування.

ТОВ "Херсонський машинобудівний завод", підконтрольне голові Білоцерківської міськорганізації Партії регіонів Олександру Олійнику, було створене 1 липня 2007 року на базі ВАТ "Херсонські комбайни". Нині ХМЗ входить до структури ТОВ "НВП "БілоцерківМАЗ".

Підприємство спеціалізується на виробництві складної сільськогосподарської техніки, в тому числі випускає єдиний в Україні зернозбиральний комбайн "Славутич".

У 2009 році після низки пікетів, проведених працівниками підприємства, тодішній прем'єр Юлія Тимошенко доручила Фонду держмайна вивчити можливість повернення ХМЗ у держвласність.

Законопроект про повернення Херсонського машзаводу у держвласність, ініційований комуністами, був зареєстрований у парламенті України 22 травня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: