Підприємці протестують і готові "скидати" владу. Оновлено. Фото

Четвер, 4 листопада 2010, 13:42

У четвер біля Верховної ради розпочалася безстрокова акція підприємців України із протестом проти ухвалення нового податкового кодексу.

Галузеві профспілки приєдналися до акції, проголосивши її "Днем гніву", передає Deutsche Welle.

4 листопада Верховна рада мала розглядати проект податкового кодексу в другому читанні, але через понад 4 тис. поправок до нього голосування перенесене на 16 листопада, нагадує DW.

Однак, підприємницькі організації вирішили все одно відрядити до Києва учасників акції. Пікет же вирішили зробити на дводенним, а безстроковим.

Реклама:

Представники малого та середнього бізнесу кажуть, що спрощена система оподаткування в редакції нового податкового кодексу призведе до колапсу економіки вже з 1 січня.

Таку позицію описав DW керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності Олександр Данилюк.

Він упевнений, що дискусія навколо скасування чи зменшення податку на прибуток не має жодного стосунку до малого та середнього бізнесу, бо цей сектор економіки прибутків уже не має.

"Більшість підприємців і підприємств в Україні працюють не на прибуток, а просто, аби людям зарплату виплачувати. Тобто, вони реально перебувають в стадії виживання", - каже Данилюк.

Він також додає, що підприємці іще мали сподівання змінити ситуацію через участь у місцевих виборах.

Але тепер налаштовані або змусити уряд дослухається до їхніх вимог, або висунути політичні вимоги відставки уряду та позачергових парламентських і президентських виборів.

Фото ukrafoto.com

За даними українських інформагентств, біля Верховної ради зібралися кілька тисяч осіб з різних регіонів України.

Вони тримають плакати: "Полтава проти нового Податкового кодексу" й аналогічні плакати, тільки з назвами різних міст.

Також є плакати: "Уряд Азарова - "бери шинель...", "Великим вареником можна подавитися", "Ганьба новій владі", "Ні - азаровщині!", "Податковому беззаконню - ні", "Замість податкових канікул - податкова зона", "Азаров, руки геть від базару", "Знищення середнього класу - це і є ваші реформи?".

Також висить гасло: "Третій Податковий - ганебніший від третього рейху", а під ним три поховальні вінки.

Люди тримають алюмінієві відра і стукають по них, дують в дудки, закидають площу перед будівлею парламенту рулонами туалетного паперу.

На акцію протесту під'їжджають нові підприємці з регіонів та підтягуються працівники київських ринків, які у середу були дезінформовані провокаторами.

Напередодні акції по всіх київських та багатьох регіональних ринках пройшлися невідомі, які говорили підприємцям, що виходити немає сенсу, бо 4 листопада голосуватися Податковий кодекс не буде, що акція протесту переноситься на 16 листопада, скасовується, тощо.

В областях низка приватних підприємств і ринків припинили свою роботу, протестуючи проти ухвалення запропонованого урядом проекту Податкового кодексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: