Янукович наказав не забирати у "регіонала" Херсонський машзавод

Вівторок, 30 листопада 2010, 17:10

Янукович запропонував Верховній раді скасувати закон "Про повернення у державну власність цілісного майнового комплексу Херсонського машинобудівного заводу", прийнятий 4 листопада.

Про це сказано в пропозиціях Януковича, оприлюднених на офіційному сайті парламенту, передає "Обком" з посиланням на УНІАН.

Зокрема, Янукович відзначає, що в прийнятому парламентом законі фактично передбачається примусове відчуження об'єкту права приватної власності з подальшим відшкодуванням його вартості та без визначення в цьому законі порядку такого відчуження.

На думку Януковича, це суперечить конституційним засадам примусового відчуження об'єктів права приватної власності, яке можливе лише за умови попереднього і повного відшкодування власникові їх вартості.

Реклама:

Повернення без попередньої оплати можливо тільки в умовах воєнного чи надзвичайного стану.

Також Янукович відзначає, що Верховна рада, прийнявши згаданий закон, перевищила свої повноваження, оскільки, згідно з Конституцією України, парламент не наділений повноваженнями прийняття рішень про повернення об'єктів у державну власність.

"Враховуючи викладене, пропоную закон "Про повернення у державну власність цілісного майнового комплексу товариства з обмеженою відповідальністю "Херсонський машинобудівний завод" відхилити як такий, що прийнятий Верховною радою всупереч Конституції України", - наголошується в документі.

Як повідомлялося, 4 листопада Верховна рада повернула у державну власність майновий комплекс Херсонського машинобудівного заводу.

Нагадаємо, ТОВ "Херсонський машинобудівний завод", підконтрольне голові Білоцерківської міськорганізації Партії регіонів Олександру Олійнику, було створене 1 липня 2007 року на базі ВАТ "Херсонські комбайни".

В даний час ХМЗ входить в структуру ТОВ "НВП" БілоцерківМАЗ ".

На початку року працівники Херсонського машинобудівного заводу проводили акції протесту, вимагаючи виплатити 5,5 млн. гривень боргів із зарплати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: