Податок на яхти та літаки введуть з 2011 року

Середа, 3 листопада 2010, 18:00

Податок на яхти та літаки планується ввести не з 2014, а вже з 2011 року, а податок на нерухомість - не з 2011, а з 2012 року.

Відповідні зміни були внесені при доопрацюванні проекту Податкового кодексу до другого читання.

Про це сьогодні на засіданні повідомив голова комітету Верховної ради з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік, передає "ЛІГАБізнесінформ".

Хомутиннік нагадав, що в першому читанні пропонувалося ввести податок на такі засоби пересування, як літаки, вертольоти і яхти, з 2014 року, але робоча група погодилася "прискорити" його і ввести з 1 січня 2011 року.

Реклама:

Що стосується податку на нерухомість, то при доопрацюванні цієї позиції до другого читання був виписаний механізм нарахування і розрахунку цього податку.

Зокрема, передбачено створення єдиного державного реєстру нерухомості, а для цього потрібен час.

Після запровадження цієї норми в дію податкові служби отримуватимуть з реєстру дані про нерухомість, розраховувати суму податку і до 15 квітня кожного року надавати рахунок платника податків.

Розрахуватися платник податків повинен буде до 15 жовтня.

Крім того, у проекті Податкового кодексу пропонується збільшити з 100 до 120 метрів квадратних площа квартири, яка не обкладається таким податком, для приватних будинків неоподатковувану податком площу також планують збільшити - з 200 до 250-300 кв. метрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!