Фонд держмайна пропонує держкомпаніям погашати борги майном

Середа, 3 листопада 2010, 09:23

Фонд державного майна розробив механізм, що дозволяє держпідприємствам, які не підлягають приватизації, погашати борги із заробітної плати за рахунок продажу непрофільного майна.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на текст відповідного законопроекту.

Документ, розроблений Фондом державного майна після указу президента Віктора Януковича про погашення заборгованості із заробітної плати, спрямований на схвалення у профільні міністерства і відомства віце-прем'єром Сергієм Тігіпком.

Законопроектом передбачається, що господарські організації, які перебувають на балансі об'єктів держвласності, що не підлягають приватизації, зможуть продавати майно, яке внесено до їх статутного капіталу.

Реклама:

У пояснювальній записці ФДМ відзначає, що продаж майна, яке перебуває на балансі підприємства, "може стати єдиним джерелом коштів для погашення боргів із зарплат".

При цьому підприємству буде дозволено реалізувати тільки власність, яка "не має суттєвого впливу на його господарську діяльність".

Керуючі підприємствами відомства зможуть дозволити продаж майна тільки в тому випадку, якщо виручені кошти будуть спрямовані виключно на погашення боргів із зарплати.

Однак у документі не прописані критерії, що дозволяють визначити категорію майна, а також не вказані органи, які будуть проводити його оцінку.

"У нашу компетенцію не входить вироблення критеріїв, що визначають категорію майна, оскільки фонд керує тільки підприємствами, що підлягають приватизації", - пояснив співрозмовник видання у ФДМ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!