Хомутиннік прогнозує прийняття зміненої податкової "біблії"

П'ятниця, 26 листопада 2010, 21:41

Незалежно від того, яке рішення прийме президент, Податковий кодекс з усіма правками буде прийнятий до кінця року.

Про це заявив голова комітету Верховної ради з питань податкової і митної політики Віталій Хомутиннік в ефірі "Шустер Live".

"Однозначно у Кодексі будуть зміни. І ті напрацювання (які уже є в документі) до кінця року будуть змінюватися", - сказав він.

На думку Хомутинніка, є два варіанти розвитку подій.

Реклама:

"Перший - це підписання Кодексу і одночасно із підписанням внесення змін до нього для того, щоб не гальмувати бюджетний процес. Уже кінець листопада, а бюджетний процес іще навіть не починався", - пояснив він.

"Інший шлях - це вето і указання конкретних пропозицій, що саме у Кодексі треба змінити. І парламент протягом тижня, максимум - двох, має ці позиції виправити", - зазначив Хомутиннік.

Як повідомлялося, з 22 листопада на Майдані Незалежності у Києві проходить безстрокова акція протесту підприємців.

Вони вимагають від президента застосувати право вето до прийнятого Верховною радою Податкового кодексу, серйозно міняє умови ведення бізнесу за спрощеною системою оподаткування.

Парламент прийняв Податковий кодекс 18 листопада. 26 листопада документ переданий до Адміністрації президента.

Податковий кодекс може набрати чинності з 1 січня 2011 року (а розділ про спрощену систему оподаткування - з 1 квітня) після підписання його президентом і офіційної публікації.

Президент Віктор Янукович запевнив, що прийме рішення щодо Податкового кодексу після висновків експертів його адміністрації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!