У Азарова не мають коштів для капіталізації банків

П'ятниця, 26 листопада 2010, 17:14

У держави поки що немає коштів для входження в акціонерний капітал Надра Банку.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Підвищувати акціонерний капітал трьом держбанкам, які були приватизовані і викуплені державою, ми теж не будемо у зв'язку з непростою економічною ситуацією", - сказав він.

"Сьогодні ці банки повинні вирішувати питання, перш за все, за свій рахунок і, в разі необхідності, за рахунок пошуку інших інвесторів", - додав Тігіпко.

Реклама:

Він нагадав, що держава уже вклала у ці три банки (Укргазбанк, банк "Київ" і Родовід Банк) "чималі" гроші - 17 млрд. гривень.

"Якщо банки не вийшли на стабільну роботу, значить, менеджмент спрацював неефективно або державні кошти були розкрадені, кудись пішли не туди. Не розібравшись у ситуації, ми не можемо постійно продовжувати фінансування цих банків за рахунок платників податків", - підкреслив віце- прем'єр.

За його словами, розглядається питання про залучення консультанта, який запропонує стратегію виходу із ситуації.

"Наприклад, злиття трьох банків і, можливо, уже такому банку буде сенс допомогти. Або ж один з банків візьме на себе погані активи, а два інших за рахунок цього стануть краще себе почувати", - описав Тігіпко можливі варіанти.

"Тому зараз для мене абсолютно зрозуміло, що спочатку повинна бути чітко вироблена стратегія, яка має на увазі бізнес-план. Виходячи з нього, жорстко взявши під контроль ситуацію з адміністрування цих банків, і потрібно буде рухатися", - підсумував віце-прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: