Росіянин поскаржився Януковичу і МВФ на Джарти

Вівторок, 23 листопада 2010, 11:25

Російський бізнесмен Олександр Лєбєдєв, в листі до прем'єр-міністра Криму Василя Джарти, написав, що "навіть в Албанії клімат для інвестицій у курортну галузь набагато більш сприятливий, ніж в Криму.

Даний лист направлено в якості скарги президенту Віктору Януковичу, а також до комісії МВФ, яка працює в Києві, повідомляє "Обком".

"Якщо Вас правильно цитують кримські ЗМІ, видавлювання найбільшого інвестора з Криму урядом автономії всіляко вітається: Святе місце порожнім не буває. Якщо він пішов, буде інша людина, яка буде займатися подібними питаннями, вирішенням питань. Я не бачу проблеми в цьому", - пише російський підприємець.

Реклама:

В звернені Лєбєдєв стверджує, що займається "рішенням питань" у Криму близько 10 років і що Леонід Кучма дав йому орден "За заслуги" III ступеня.

"Важко уявити собі інвестора, який, прочитавши ваш коментар з приводу нашої компанії, захоче принести на півострів хоча б одну гривню. Особисто знайомий з доброю половиною потенційних інвесторів", - зауважує підприємець.

"Південний берег Криму, являє собою щось, що нагадує курорт, м'яко кажучи, з дуже великою натяжкою", - додав Лєбєдєв.

"Існує безліч інших країн, з позитивним бізнес-кліматом, з готовою інфраструктурою базової, розвиненою індустрією туризму і високими стандартами сервісу, де великі інвестори ніколи не почують від місцевої влади нічого навіть близько схожого на те, що ми чуємо всі ці роки в Криму. У Вас під боком - Туреччина, Греція, Болгарія, Чорногорія", - звертає увагу бізнесмен.

"Навіть в Албанії зараз клімат для інвестицій у курортну галузь набагато більш сприятливий", - каже Лєбєдєв.

"Так що, не будете ласкаві пояснити Вашу позицію щодо "порожнього місця", яке "свято не буває". Якщо Ви думаєте, що це місце займе Юрій Лужков, з яким ви чотири місяці тому підписували різні меморандуми, то марно - сім'я колишнього мера Москви воліє інвестувати в Австрію і Великобританію", - звернувся в листі до Джарти росіянин.

Відомо, що Лєбєдєв є головою ради директорів ЗАТ "Національна Резервна Корпорація",  і президентом АКБ "НРБанк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: