"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія пропонує Україні "багатющі" родовища – російський чиновник

Неділя, 21 листопада 2010, 17:51

Родовища, які пропонує передати Росія в газове СП, містять величезні запаси природного газу.

Про це заявив радник з питань економічної політики при посольстві Росії Олексій Урін у програмі "Реальна економіка" в ефірі телеканалу UBC.

"Я не бачив авторитетних висновків на тему родовищ на Ямалі і в Астраханській області про те, що вони безперспективні, або про те, що видобуток буде дорогим. На Ямалі величезні запаси, це найбагатше родовище", - сказав він.

"Не думаю, що Україні були б зайвими такого роду запаси, або такого роду резерви, навіть якщо є можливість видобувати газ дешевше в себе", - додав Урін.

Реклама:

В свою чергу, колишній радник президента Віктора Ющенка з питань енергетичної безпеки Богдан Соколовский зазначив, що Україні не вигідно розробляти ці родовища через нечітке законодавство Росії стосовно транспортування цього газу, високий вміст сірки в самому блакитному паливі і ще через ряд причин.

"Нечітке законодавство Росії, яке істотно ускладнює транспортування газу, це факт. І в одному, і в другому родовищі газ з надкритичним вмістом сірки, що потребує дорогої фази очистки. Саме тому немає сьогодні в України потреби десь видобувати газ, створювати робочі місця аж на перспективу на якісь там десятиліття", - сказав Соколовський.

Окрім того, російський чиновник додав, що саме Україна є ініціатором створення газового СП.

"Що стосується ГТС - ініціатор Україна і це виправдано. Свого часу вже був створений консорціум, він, до речі, і зараз існує як юрособа з управління ГТС. Цей проект не запрацював - є законодавче обмеження. Саме українська сторона ініціює зміну законодавчого правового поля в цьому питанні, і саме Україна зацікавлена в тому, що б ГТС працювала на повну потужність", - переконаний Урін.

Ділова програма "Реальна економіка" - щотижневе аналітичне ток-шоу, присвячене основним подіям та проблемам економіки України.

Програма готується продакшн-студією "Реальна економіка" спільно з інтернет-виданням "Економічна правда".

Прем`єра програми - щосуботи о 20.45 на телеканалі UBC, повтори програм - з неділі по п'ятницю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!