Ахметов завершить злиття банків в 2011 році

Субота, 20 листопада 2010, 11:04

Злиття "Донгорбанку" і ПУМБу завершиться наступного року.

Про це повідомив директор із розвитку бізнесу компанії SCM Ілля Архипов сьогодні на прес-конференції в Донецьку, передає УНІАН.

"Злиття банків - це технологічно складний процес, і ми плануємо завершити його в середині наступного року", - сказав він.

За його словами, 10 листопада 2010 року на зборах акціонерів обох банків було ухвалено рішення про приєднання "Донгорбанку" до ПУМБу, що "має значно підвищити ефективність нашого банківського бізнесу, збільшити масштабність банку".

Реклама:

Характеризуючи в цілому ситуацію з розвитком банківського бізнесу компанії SCM, Архипов зазначив, що з 2005 по 2009 рік "сумарний і актив, і капітал банків збільшився більш ніж у чотири рази, й на сьогодні сумарний актив становить близько 25 млрд. гривень".

Також він зазначив, що банки компанії SCM загалом успішно подолали ті кризові проблеми, які були недавно в банківському секторі країни.

"Наші банки практично самостійно, без допомоги акціонерів, справилися з кризою, не потребуючи додаткових капіталів від акціонерів. Банки провели велику реструктуризацію боргів на початку року на більш ніж 500 млн. доларів", - зазначив Архипов.

За словами голови правління ПУМБу Костянтина Вайсмана, об`єднання ПАТ "Перший український міжнародний банк" (ПУМБ) і "Донгорбанку" планується завершити в другій половині 2011 року.

Нагадаємо, у вересні наглядові ради ПУМБу і "Донгорбанку" рекомендували акціонерам банків об`єднати два банки в один шляхом приєднання.

У листопаді ПУМБ узгодив зі своїми кредиторами, учасниками синдикованого кредиту на суму 237 млн. доларів і утримувачами єврооблігацій на суму 257,4 млн. доларів, факт об`єднання двох банків.

SCM є головним акціонером в обох банках.

Компанія SCM володіє й управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері ритейлу і нерухомості.

До групи SCM входять компанії "Метінвест Холдинг", ДТЕК, телекомунікаційна група Vega, "Сьогодні Мультимедіа", ТРК "Україна", "ЕСТА Холдинг", "Український Ритейл" та інші.

100% акцій ЗАТ SCM належать Рінату Ахметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!