Уряд благословив авіаційне СП

Вівторок, 2 листопада 2010, 18:36

Кабінет міністрів своїм розпорядженням № 2040-р від 25 жовтня 2010 року погодився з пропозицією Мінпромполітики щодо утворення спільного російсько-українського підприємства за участю державного авіабудівного концерну "Антонов" і ВАТ "Об`єднана авіабудівна корпорація" (ОАК, Росія).

При цьому Мінпромполітики і Фонду держмайна доручено здійснити в установленому порядку організаційні заходи, пов`язані з утворенням вказаного підприємства і його державною реєстрацією, повідомляє агентство "УНІАН".

Як повідомлялося, на початку жовтня міністр промислової політики Дмитро Колесников в ході міжнародного авіасалону "Авіасвіт-ХХІ" повідомив, що договір про створення українсько-російського авіапромислового спільного підприємства має бути підписаний 24 жовтня.

Міністр зазначив, що пайова участь в СП буде паритетною. 27 жовтня у Києві було підписано угоду про створення спільного підприємства між російською "Об`єднаною авіабудівною корпорацією" (ОАК) і українським державним авіабудівним концерном "Антонов".

Реклама:

До складу державного авіабудівного концерну "Антонов" входять ДП "Антонов", Харківське державне авіаційне виробниче підприємство і Київський авіаремонтний завод 410 цивільній авіації.

До складу ОАК входять АХК "Сухий" зовнішньоекономічне об`єднання "Авіаекспорт", лізингова компанія "Іллюшин Фінанс", НПК "Іркут", Комсомольске-на-Амурі авіаційне об`єднання ім. Ю.О.Гагаріна, міждержавна авіабудівна компанія "Іллюшин", Ніжегородський авіабудівний завод "Сокіл", Новосибірське авіаційне виробниче об`єднання ім. Чкалова, ВАТ "Туполєв", Фінансова лізингова компанія, ВАТ "ВАСО" та ін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: