Суркісів схвилювало виведення активів з Сумського НВО ім.Фрунзе

Вівторок, 2 листопада 2010, 16:29

Кіпрська "Просцено Трейдінг Лтд", що володіє 13,5% акцій Сумського НВО ім.Фрунзе, має намір у найближчі дні подати позов до суду першої інстанції про визнання недійсними рішення позачергових зборів акціонерів підприємства від 25 жовтня.

На зборах, зокрема, прийнято рішення про продаж 78% частки дочірньої структури - ТОВ "Сумське МНВО", в якій раніше статутний капітал був багато разів збільшений за рахунок активів материнської структури.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" Ігор Суркіс (контролює спільно з Григорієм Суркісом "Просцено Трейдінг"), компанія має намір оскаржити рішення, що ущімляють, на їхню думку, права міноритарних акціонерів, у тому числі відчуження активів ВАТ без згоди міноритаріїв.

"У нас досить великий пакет, і ми будемо оскаржувати рішення зборів спочатку в Україні, і в разі необхідності - в Лондонському суді", - підкреслив Суркіс.

Реклама:

За його словами, в даний час юристи готують позовну заяву до суду.

Суркіс уточнив, що "Просцено Трейдинг" має намір оскаржити як рішення про продаж 78%-ої частки в ТОВ "СМНВО", номінальна вартість якої оцінювалася в 781,7 млн. гривень, так і раніше прийняте без згоди міноритаріїв рішення про збільшення статутного капіталу ТОВ за рахунок активів ВАТ "Сумське НВО ім. Фрунзе".

У прес-службі Сумського НВО ім.Фрунзе не прокоментували рішення зборів акціонерів 25 жовтня і припущення про виведення активів в офшори.

"Акціонери ухвалили таке рішення", - тільки й відзначили в прес-службі.

Позачергові збори акціонерів ВАТ "СумскоеНПО ім. Фрунзе" було ініційовано компанією "Просцено Трейдінг Лтд" з порядком денним про розподіл прибутку, отриманого в 2009 році і виплати дивідендів, а також про економічну доцільність реструктуризації ВАТ шляхом створення (відчуження) філій, представництв та інших дочірніх структур.

Проте за 10 днів до зборів порядок денний був доповнений питанням про продаж 78% частки ТОВ "СМНВО".

Раніше це ТОВ називалося "Фрунзе Кисень" зі статутним капіталом 0076 тис. гривень.

У той же час 16 липня 2010 року позачергові збори акціонерів Сумського НВО прийняли рішення про збільшення статутного капіталу ТОВ за рахунок майна материнської компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: