Ахметов зіллє ММК Ілліча з чотирма активами "Метінвеста"

П'ятниця, 19 листопада 2010, 16:25

Партнерське об'єднання ММК Ілліча, Харцизького трубного заводу, Інгулецього ГЗК, Авдієвського КХЗ і Краснодонвугілля буде завершено в 2011 році.

Про це повідомив гендиректор SCM, Олег Попов.

"Ми повинні ще чотири підприємства: ХТЗ, Авдієвський КХЗ, ІнГЗК, Краснодонвугілля завести під парасольку ММК Ілліча. Це дуже складна схема. Я думаю, що протягом 2011 року ми завершимо цю організацію", - сказав Попов.

Гендиректор SCM, коментуючи поглинання Metinvest B.V.74,64% акцій ММК Ілліча сказав, що таким чином був завершений тільки перший етап цієї угоди, тоді як в цілому вона передбачає об'єднання цих підприємств "Метінвеста" і ММК ім.Ілліча.

Реклама:

Окрім цього, Попов відповів, що група ще не визначилась з долею непрофільних активів ММК Ілліча.

Як повідомлялося, в червні 2010 року ММК ім. Ілліча заявив про домовленість приєднатися до "Метінвесту" для отримання доступу до сировинних ресурсів та об'єднання зусиль в умовах спаду на світовому ринку сталі.

Збори акціонерів ММК ім. Ілліча і його мажоритарного акціонера "Ілліч-Сталь" 1 липня вирішили провести додаткову емісію акцій на користь Metinvest BV на суму відповідно 2,255 млрд. і 0,724 млрд. гривень. На початку вересня зборів акціонерів схвалили підсумки розміщення акцій.

Частка групи "Метінвест" після завершення процесу об'єднання складе 75%, а 23% залишаться під контролем ММК ім. Ілліча на чолі з його гендиректором Володимиром Бойком.

Холдинг СКМ Ріната Ахметова, як власник 75% частки в "Метінвесті", також заявив про плани останнього передати в партнерство з ММК ім.Ілліча Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат, "Краснодонвугілля", Авдєєвський КХЗ і Харцизький трубний завод, а також вкласти 2 млрд. доларів у розвиток і модернізацію ММК ім. Ілліча.

Згідно з оцінками СКМ, об'єднана компанія в перспективі зможе випускати до 20 млн. тонн сталі на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!