"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

За ніч проект Податкового кодексу "поважчав" більш ніж на 300 поправок

Четвер, 18 листопада 2010, 11:25

До проекту Податкового кодексу за минулу ніч було внесено понад 300 поправок.

Про це пише "Дзеркало тижня" із посиланням на свої джерела.

За інформацією видання, сьогодні в Адміністрації президента до глибокої ночі проходила нарада, в ході якої розглядалися чергові поправки до проекту Податкового кодексу.

За даними "ДТ", Кабінет міністрів виступає проти підвищення ренти на видобуток нафти і газу, яка не змінювалася упродовж останніх трьох років.

Реклама:

Зокрема, пропонується повністю скасувати підвищення ренти на видобуток газу, а на видобуток нафти - підвищити не в 1,4 разу, як пропонувалося раніше, а в 1,18 разу.

Згідно з оцінками, таке зниження ренти на видобуток нафти від спочатку запланованого значення призведе до недонадходження до бюджету 3,4 млрд. гривень на рік.

Окрім того, пропонується розширити перелік видів діяльності, до яких застосовується спрощена система оподаткування.

З проекту Податкового кодексу також вилучено більшість перехідних положень.

У Податковому кодексі планується прописати норму, згідно з якою в АР Крим податки будуть затверджуватися окремим законом.

У ході наради обговорювалося питання про те, що якщо поправки Адміністрації президента до Податкового кодексу не будуть прийняті, то глава держави ветує документ.

Як повідомлялося, на засіданні 19 листопада депутати Верховної ради встигли розглянути і прийняти рішення щодо 211 статей із 340 в проекті Податкового кодексу.

При цьому в Партії регіонів заявляють, що мають намір повністю затвердити Кодекс уже 18 листопада.

У зв'язку з цим парламент ухвалив рішення працювати у четвер без перерви до закінчення розгляду проекту Податкового кодексу.

Під будівлею Верховної Ради підприємці проводять мітинг проти прийняття Податкового кодексу.

У разі якщо Податковий кодекс буде прийнятий в Раді, маніфестанти погрожують взяти в облогу Адміністрацію президента із вимогою накладення вето на цей документ.

17 листопада, перший віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко заявив, що якщо побажання уряду стосовно Податкового кодексу не будуть враховані Верховною радою до кінця 2010 року, Кабмін буде просити президента накласти на документ вето.

На засіданні уряду 17 листопада прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що підприємцям доведеться змиритися з нормами Податкового кодексу в інтересах більшості громадян України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!