Іще в одному банку знайшли розтрату коштів НБУ?

Вівторок, 16 листопада 2010, 10:10

Правоохоронні органи зацікавилися законністю використання Зембанком 170 млн. гривень, які установа отримала від НБУ у вигляді рефінансування.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на джерело, знайоме із ситуацією в банку.

"Головне слідче управління при МВС порушило кримінальну справу за фактом розтрати коштів, отриманих від НБУ в рамках рефінансування на суму 170 млн. гривень", - повідомив співрозмовник видання.

У страховій компанії "Лемма", якій належить 99,7% акцій Зембанку, заперечують розтрату коштів.

Реклама:

"Кошти кредитів рефінансування використані Зембанком згідно з чинним законодавством і неодноразові перевірки НБУ не виявили жодних порушень, тому звинувачення в розтраті є необгрунтованими", - заявив виданню президент СК "Лемма" Сергій Чернишов.

За його словами, тема "розтрати" виникла після подачі акціонером банку позову проти НБУ щодо оскарження незаконної ліквідації фінустанови, і проведення перевірки прокуратурою Харкова щодо незаконних дій службових осіб тимчасової адміністрації, за фактами перевищення службового становища якими вже порушено кримінальну справу.

Як повідомлялося, 12 травня 2010 року НБУ ввів тимчасову адміністрацію в Зембанк.

Згідно з підрахунками тимчасового адміністратора банку, для відновлення роботи було необхідно близько 250 млн. гривень, однак, за його словами, з боку акціонерів пропозицій щодо санації фінустанови не надійшло, а знайти нових інвесторів не вдалося.

У зв'язку з цим 2 серпня НБУ відкликав у Зембанка ліцензію та ініціював процедуру ліквідації.

За даними НБУ на початок липня, загальні зобов'язання Зембанка становили 480 млн. гривень.

Таким чином, крім боргу перед Нацбанком фінустанові необхідно буде повернути ще близько 310 млн. гривень іншим кредиторам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: