"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін знову готує обленерго до продажу

Вівторок, 16 листопада 2010, 09:39

Уряд повернувся до ідеї приватизації обленерго, розблокувавши в суді власне рішення про передачу акцій 15 обленерго Фонду держмайна.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на реєстр судових рішень.

4 листопада за позовом уряду і Фонду держмайна Київський апеляційний адміністративний суд відновив дію розпорядження Кабміну про передачу держпакетів акцій 15 енергокомпаній зі статутного фонду НАК "Енергетична компанія України" в управління ФДМ.

Це розпорядження було оскаржено в суді 2 червня за позовом Генпрокуратури, але, як зазначається у матеріалах справи, розміщених у понеділок в реєстрі судових рішень, адмінсуд виніс рішення з порушенням норм матеріального права.

Реклама:

Тепер за розпорядженням Кабінету міністрів Мінпаливенерго має передати ФДМ 60%+1 акцію Вінницького, Волинського, Закарпатського, Хмельницького, Миколаївського, Чернівецького, Донецького, Харківського обленерго, "Крименерго" і "Дніпроенерго", 60,25% "Запоріжжяобленерго", 60,06% "Луганськобленерго", 51% "Тернопільобленерго", 50%+1 акцію "Київенерго" і 46% "Черкасиобленерго".

За словами співрозмовника видання в Мінпаливенерго, акції планується передати на баланс ФДМ вже до початку березня, а аукціон з їх продажу провести наприкінці квітня-початку травня.

"Нам потрібно в наступному році продати ті активи, за які можна виручити кошти. На ці компанії є чотири-п'ять потенційних покупців, і тому ми очікуємо, що приватизація пройде успішно", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: