"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров не повертає Фірташу ПДВ

Понеділок, 15 листопада 2010, 17:32

Борг держбюджету перед заводом "Кримський Титан", який фактично контролює мільярдер Дмитро Фірташ, з податку на додану вартість складає близько 156 млн. гривень.

Про це повідомив технічний директор підприємства Валерій Калмиков на нараді в Раді міністрів Автономної Республіки Крим, пише газета "Дело".

За його інформацією, ця заборгованість утворилася за останні три роки.

Так, у 2008 році з нарахованих 144 млн. гривень відшкодовано 126 млн. гривень, у 2009 - з 140 млн. гривень відшкодовано 58 млн. гривень, з нарахованих у 2010 році за підсумками 10 місяців 164 млн. гривень відшкодовано 113 млн. гривень, з них облігаціями - 54 млн. гривень.

Реклама:

За словами Калмикова, через постійне неповернення ПДВ "Кримський Титан" змушений брати кредити в комерційних банках, що веде до додаткових витрат на оплату відсотків, менше вкладати коштів на відновлювальні ремонти.

Також підприємство стало зазнавати труднощів з виплатою заробітної плати.

У свою чергу заступник голови Радміну Криму Азіз Абдуллаєв порекомендував підприємству направити позови до суду на відшкодування ПДВ і пообіцяв підтримку кримського уряду в даних розглядах.

Також він доручив Міністерству промислової політики Криму підготувати і винести на розгляд Ради міністрів проект постанови зі звітом про роботу з відшкодування ПДВ "Кримському Титану".

Як повідомив присутній на нараді перший заступник міністра промислової політики Автономії Олександр Малихін, на сьогоднішній день загальний борг з ПДВ перед кримськими підприємствами становить 178 млн. гривень.

ЗАТ "Кримський Титан" виробляє двоокис титану, сірчану кислоту і амофос.

Частка компанії на світовому ринку двоокису титану становить близько 1,8%, на українському ринку - близько 60%.

Статутний фонд "Кримського Титану" становить 736,146 млн. гривень.

50% плюс 1 акція належить ДАК "Титан", 50% мінус 1 акція - OstChem Germany GmbH, яка є дочірньою компанією OstChem Holding AG.

90% акцій OstChem Holding AG належить Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!