Україні загрожує технічний дефолт?

Субота, 13 листопада 2010, 16:54

Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник не виключає, що Україна може піти на реструктуризацію ОВДП, оголосивши таким чином технічний дефолт.

Про таку можливість експерт заявив 11 листопада під час засідання Фінансового прес-клубу "Держоблігації - тиха гавань чи зона підвищеного ризику?", пише "Дзеркало тижня".

За словами Пинзеника, списувати борги перед інвесторами держава не буде, а тому реструктуризація - це найбільше зло, яке може їх чекати.

За даними екс-чиновника, сьогодні 7% доходів бюджету йдуть на обслуговування боргів, а співвідношення держборгу до ВВП уже перевищилао 40% і становить понад 420 млрд. гривень.

Реклама:

При цьому, в дефіцит включаються 20 млрд. гривень, які необхідно буде повернути Росії в кінці року, згідно з угодою про зниження ціни на газ, яка "в реальності виявилася договором розстрочки".

Як зазначив фінансист, дефіцит держбюджету за 10 місяців склав 71 млрд. гривень, а за підсумками 2010 року він може досягти 95-96 млрд. гривень. з урахуванням того, що рекапіталізація банків не буде здійснена у повному обсязі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!