"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов вирішив офіційно об'єднати банки

П'ятниця, 12 листопада 2010, 10:33 -

Перший український міжнародний банк (ПУМБ) і Донгорбанк (Донецьк) вирішили об'єднатися.

Рішення прийнято наказом акціонера Донгорбанку від 10 листопада, який одноосібно здійснює повноваження позачергових загальних зборів акціонерів.

В результаті приєднання ПУМБ стає правонаступником "Донгорбанку" по всіх його правах та зобов'язаннях згідно з актом.

Рішення щодо збільшення статутного фонду та емісії (розміщення) акцій банку-правонаступника в обсязі зареєстрованого статутного фонду Донгорбанку не приймалося.

Реклама:

Як повідомлялося, ПУМБ просить власників єврооблігацій-2014 на 275 млн. доларів дати дозвіл на скасування обмеження на злиття і поглинання , в зв'язку з майбутнім об'єднанням з Донгорбанком.

Раніше повідомлялося, що група компаній SCM вирішила об'єднати приналежні їй Перший український міжнародний банк і Донгорбанк.  

До Групи SCM входять компанії "Метінвест Холдинг", ДТЕК, телекомунікаційна група Vega, "Сегодня Мультимедіа", ТРК "Україна", "ЕСТА Холдинг", "Український Рітейл" та інші.

100% акцій ЗАТ SCM належать Рінату Ахметову.

ПУМБ входить до групи найбільших банків. Його діяльність зосереджена на комерційних, роздрібних і інвестиційно-банківських операціях. Головний акціонер банку - ТОВ "СКМ Фінанс" (89.87% акціонерного капіталу).

Донгорбанк - банк регіонального масштабу. Основним акціонером банку є ТОВ "СКМ Фінанс" (володіє 99,99% акцій). Регіональна мережа Донгорбанку нараховує 54 відділення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: