"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" втратить 9,6 мільярда від взаєморозрахунку з Фірташем

Четвер, 11 листопада 2010, 18:44

НАК "Нафтогаз Україна" може втратити, за попередніми розрахунками, 9,6 млрд. гривень від взаєморозрахунку зі швейцарським газотрейдером RosUkrEnergo (RUE).

Це випливає з аудиту консолідованої фінансової звітності компанії за 2009 рік, проведеного аудиторською компанією Ernst&Young, пише "Дзеркало тижня".

За інформацією видання, "Нафтогаз" готовий повернути 12,1 млрд. кубометрів природного газу RUE. У свою чергу, НАК має намір витребувати у RUE борг у розмірі 1,7 млрд. доларів.

"Оскільки менеджмент компанії розраховує здійснити своє право витребування у RUE і повернути RUE 12,1 млрд. кубометрів природного газу на виконання рішення арбітражного суду Стокгольма, то передбачувана сума резерву (після заліку вимог) складе 9,6 млрд. гривень", - говориться в документі Ernst&Young.

Реклама:

Як повідомлялося, рішеннями Арбітражного інституту Стокгольмської торгової палати від 30 березня 2010 року та від 8 червня 2010 року на Україну покладено виконання певних майнових і фінансових зобов'язань.

Держава повинна повернути RUE 11,1 млрд. кубометрів природного газу, 1,1 млрд. кубометрів природного газу в якості компенсації і виплатити 197 млн. доларів як компенсацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!