Діденко сидітиме за гратами ще місяць

Середа, 10 листопада 2010, 11:31

Апеляційний суд Києва продовжив термін утримання під вартою колишнього першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка до 10 грудня.

Про це "Українським новинам" повідомив адвокат Діденка Ігор Степанов.

Таке рішення суд прийняв 9 листопада, продовживши таким чином термін арешту екс-першого заступника голови "Нафтогазу" ще на 1 місяць.

Зі слів адвоката, термін утримання під вартою продовжено у зв'язку з необхідністю ознайомлення Діденка з матеріалами кримінальної справи.

Реклама:

Адвокат не зміг повідомив терміни передачі справи в суд, оскільки там є кілька фігурантів, і йому складно припустити, як швидко вони встигнуть ознайомитися з матеріалами справи.

Як повідомлялося, 12 липня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід для Діденка утримання під вартою на 2 місяці, 20 серпня продовжив термін арешту до 10 жовтня, а 6 жовтня - до 10 листопада.

Термін утримання під вартою продовжується у зв'язку з необхідністю завершити слідчі дії в справі, за якою Діденко є підозрюваним.

Скарги на ці рішення судів, які подавалися адвокатами Діденка в Апеляційний суд Києва, як і останню скаргу, було відхилено.

9 липня СБУ затримала Діденка в Києві в рамках кримінальної справи, порушеної проти нього 10 червня за підозрою в розтраті чужого майна в особливо великих розмірах (стаття 191 Кримінального кодексу).

8 червня СБУ порушила справу за фактом розтрати службовцями "Нафтогазу" шляхом зловживання службовим становищем 11 млрд. куб. м транзитного газу вартістю 33,9 млрд. гривень, що належав компанії RUE.

12 жовтня прес-служба СБУ повідомила, що спецслужба завершила досудове слідство у цій справі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: