"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українців готують до подорожчання вина і шампанського?

Субота, 9 жовтня 2010, 12:34

В 2010 році врожай винограду буде зібрано майже на третину менше торішнього.

Такий прогноз в інтерв'ю виданню "Комментарии" висловив генеральний директор української корпорації з виноградарства та виноробної промисловості "Укрвинпром" Олександр Мацько.

"Цей рік надзвичайно несприятливий для вітчизняних виноградарів. За моїми прогнозами, урожай винограду виявиться майже на третину менше торішнього", - сказав він.

За словами Мацько, "цієї осені зберуть всього близько 250-270 тис. тонн  винограду - на 35% менше в порівнянні з 2009 роком, коли його валовий збір склав 415 тис. тонн".

Реклама:

"У результаті серйозних втрат вже сьогодні утворюється явний дефіцит сировини для виробництва вина на внутрішньому ринку, який супроводжується відчутним зростанням цін на виноматеріали", - сказав він.

Директор корпорації додав, що якщо минулої осені якісні виноматеріали реалізовувалися вітчизняними заводами первинного виноробства по 36-38 гривень/дал, то тепер ціни виростуть на 40-100% - до 45-55 гривень/дал на виноматеріали для виробництва ординарних вин і до 60-70 гривень/дал - для шампанського і марочних вин.

"У найближчі місяці це потягне за собою зростання цін на готову продукцію - вино і шампанське подорожчають як мінімум на 30%",- підкреслив співрозмовник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!