"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Комунальний пакет "Київгазу" відійшов кіпрським офшорам

Четвер, 7 жовтня 2010, 14:59

ВАТ "Київгаз" оприлюднило новий склад акціонерів компанії в системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР).

За даними компанії на 1 жовтня 2010 року, коли були проведені позачергові збори акціонерів компанії, ЗАТ "Київенергохолдинг" належало 60% +1 акція "Київгазу", ТОВ "Техрілат" - 5,461% акцій, кіпрським Fossa Group Limited і Energum KWG Limited - по 9,9426% акцій, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Водночас, територіальна громада столиці в особі Київської міської державної адміністрації, якій раніше належало 28,455% акцій, і компанія ТОВ "ФК "Новий регіон", якій, за даними Генпрокуратури, був реалізований цей пакет акцій, в числі акціонерів "Київгазу" не значаться.

У своєму повідомленні "Київгаз" також оприлюднив новий склад наглядової ради товариства.

Реклама:

Членами ради переобрані ТОВ "Техрілат" як юридична особа і член правління "Київенергохолдингу" Володимир Коваль.

Замість "Київенергохолдингу" як юрособи обраний Ігоря Малишев, який буде представляти інтереси компанії в наглядовій раді.

Новими членами ради обрана Fossa Group і Energum KWG замість Сергія Нікіташа і представника управління комунальної власності КМДА Анатолія Чуба.

Як повідомлялося, на зборах 1 жовтня зареєструвалися власники акцій товариства, що сумарно володіють 65,51% голосуючих акцій.

ДКЦПФР зупинила на шість місяців внесення змін до реєстрів власників і в систему депозитарного обліку цінних паперів, випущених ВАТ "Київгаз".

Призупинення обігу акцій з 6 серпня 2010 року виконується відповідно до розпоряджень Генеральної прокуратури від 5 серпня 2010 року.

Згідно із позовами Генпрокуратури, поданими до Господарського суду Києва і Печерського районного суду Києва в кінці серпня - на початку вересня 2010 року і оприлюдненими в Єдиному державному реєстрі судових рішень, Київ продав приналежні територіальний громаді пакет акцій "Київгаз" (28,46%) компанії ТОВ "ФК "Новий регіон".

Станом на початок 2010 року, ЗАТ "Компанія Київенергохолдинг" належало 60% +1 акція "Київгазу", територіальній громаді столиці в особі Київської міської державної адміністрації - 28,455% акцій.

"Київгаз" обслуговує розподільчі газові мережі, розташовані на території столиці.

Підприємство надає послуги із транспортування та постачання природного газу, а також із газифікації різних об'єктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!