"Київгаз" підтвердив свій продаж

Середа, 6 жовтня 2010, 20:30

Газопостачальна компанія "Київгаз" підтверджує вихід зі складу акціонерів підприємства Головного управління комунальної власності КМДА.

Про це йдеться в повідомленні підприємства, опублікованому в ДКЦПФР, повідомляє агентство "Українські новини".

При цьому в ньому не повідомляється, кому належить тепер цей пакет у розмірі 28,455% акцій.

Власником 10% акцій і більше називається компанія "Київенергохолдинг" (60,000018% акцій).

Реклама:

У повідомленні сказано, що відповідний реєстр власників цінних паперів був переданий емітенту уповноваженим реєстратором 1 жовтня на зборах акціонерів компанії.

Згідно з даними Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку (АРІФРУ), реєстроутримувачем акцій "Київгазу" є ТОВ "Міжрегіональний незалежний реєстратор".

Раніше керівництво компанії заявляло, що не знає нічого про продаж містом свого пакета акцій.

"Міжрегіональний незалежний реєстратор" надає також послуги компанії "Київводоканал", акції якої належали місту і, за даними Генпрокуратури, були продані компанії "Новий регіон".

Він також був реєстратором "Київенергохолдингу", 61% акцій якого належали місту, були свого часу приватизовані, але, за даними Київміськадміністрації, повернуті.

Крім того, цей реєстратор обслуговує ВАТ "Київхліб", ВАТ "Київське автотранспортне підприємство 13062", ВАТ "Київмлин", ВАТ "Хліб Києва".

Як повідомлялося, раніше Генпрокуратура заявила про продаж Києвом "Новому регіону" 28,46% акцій компанії "Київгаз", а також 25,464% акцій компанії "Київводоканал" у березні 2010 року, і 51% акцій "Київхімволокна" у травні 2009, а ДКЦПФР підтвердила покупку тим же "Новим регіоном" 80% акцій ХК "Київміськбуд".

У серпні Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку призупинила строком на 6 місяців - до лютого 2011 року - обіг акцій компаній "Київміськбуд", "Київгаз" і "Київводоканал".

5,46% акцій "Київгазу" належать компанії "Техрілат" (Київ), 28,455% - за даними Генпрокуратури, "Новому регіону" (раніше належали Головному управлінню комунальної власності Київміськадміністрації), 60% +1 акція - компанії "Київенергохолдинг".

Київська міська рада володіє 61% акцій "Київенергохолдингу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: