"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров вважає, що податкова міліція ще має пожити

Середа, 6 жовтня 2010, 18:14

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає недоцільним ліквідацію податкової міліції на першому етапі проведення реформи податкового законодавства.

"Зниження ставок оподаткування передбачає і зниження рівня надходжень до бюджету в якийсь перехідний період, і тут повинна бути висока відповідальність платників податків за надходження податків до бюджету", - сказав він на прес-конференції в Хельсінкі, відповідаючи на запитання про доцільність ліквідації податкової міліції, передає "Інтерфакс-Україна"

Разом з тим прем'єр підкреслив, що особисто він є прихильником лібералізації податкового законодавства і допускає можливість скасування кримінальної відповідальності за його порушення при збільшенні штрафних санкцій, застосування інших економічних заходів впливу до порушників.

"Я є прихильником декриміналізації та лібералізації в цьому плані", - додав Азаров, зазначивши, що в майбутньому питання про доцільність існування податкової міліції може виникнути.

Реклама:

"Така міра повинна бути дуже добре підготовлена, продумана і реалізована і тоді - ставити питання про ліквідацію податкової міліції", - уклав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!