Коломойський просить США відкрити свій ринок феросплавів

Понеділок, 4 жовтня 2010, 20:28

Українська асоціація виробників феросплавів просить Міністерство торгівлі США скасувати антидемпінгове мито на імпорт феросилікомарганцю.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби асоціації, передають "Українські новини".

"Українські феросплавні заводи звернулися до Міністерства торгівлі США з проханням переглянути дію антидемпінгового мита в 163% на імпорт українського феросилікомарганцю", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, дане звернення підписали НЗФ, СЗФ, ЗЗФ, а також УкрФА.

Реклама:

"Українські феросплавні заводи працюють у ринкових умовах, не користуються будь-якими державними пільгами або преференціями ... крім того, український внутрішній ринок феросилікомарганцю лібералізований. У даний момент існує більше 3 країн-постачальників феросилікомарганцю на український ринок ", - цитується в повідомленні фрагмент звернення.

Відповідно до процедури перегляду введеної антидемпінгового мита, в жовтні 2010 року Запорізький завод феросплавів має намір здійснити поставку феросилікомарганцю на територію США.

Причиною звернення українських виробників феросплавів в Мінторг США стали проблеми зі збутом продукції всередині країни.

Згідно з повідомленням, антидемпінгове мито у розмірі 163% було прийнято Міністерством торгівлі США щодо поставок феросилікомарганцю виробництва Нікопольського і Запорізького заводів феросплавів в 1994 році в результаті антидемпінгового розслідування, порушеної виробниками феросплавів США.

Дане антидемпінгове мито діє до вересня 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!