На Донеччині побудують найпотужніший в Україні біогазовий завод

П'ятниця, 29 жовтня 2010, 20:31

Новий завод із виробництва відновлювальної енергії буде створено на базі одного з агропромислових підприємств Донеччини.

Для роботи використовуватимуться органічні відходи сільськогосподарської діяльності та тваринництва, передає Deutsche Welle.

"Новий завод за потужністю в декілька разів перевищуватиме за потужністю вже існуючі", - розповів директор проекту з енергоeфективності агропромислового підприємства "Eкопрод А.Т." Федір Мельников.

Для виробництва біогазу це підприємство має власну базу сировини - будь-які органічні відходи, сіно, солома, навіть листя дерев пасують для цього.

Реклама:

Технологічний процес передбачає, що біогаз буде йти, зокрема і на виробництво електроенергії, а залишки біомаси перетворюватимуться на якісне біологічне добриво.

Виробництво також дозволяє створювати продукт ще й для хімічної промисловості.

При цьому воно відповідає всім вимогам екологічної безпеки і сприяє захисту довкілля, зауважив Мельников.

За словами директора, будівництво заводу розпочнеться ймовірно вже 2010 року.

Але до того, має буди вирішеним питання про кредити. Переговори із цього приводу відбуваються із представниками Європейського банку реконструкції та розвитку.

Проектантом заводу виступає одна з німецьких фірм. Німецькі фахівці запропонували найбільш ефективні технології, також компанія врахувала можливість використання українських аналогів німецького обладнання, що, за словами Мельникова, дозволяє знизити собівартість проекту.

Цей пілотний проект розробляється за участі керівництва Донецької області і за підтримки Східного комітету німецької економіки.

Згодом, як розповів DW представник німецько-українського форуму в Донецькій області Алекс Родіонов, планують ці технології поширити на весь регіон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!