Азаров заллє в "Нафтогаз" більше 7 мільярдів

П'ятниця, 29 жовтня 2010, 14:36

Статутний капітал НАК "Нафтогаз України" буде збільшено за рахунок емісії ОВДП терміном обігу від 5 до 7 років на 7,4 млрд. гривень.

Про це йдеться в постанові Кабміну № 987 від 27 жовтня, передає "Інтерфакс".

Зокрема, внесено зміну до постанови №950 від 12 жовтня 2010 року, якою передбачалося, що облігації в рахунок купівлі акцій "Нафтогазу" будуть 9-12 літніми.

Ставка доходу держоблігацій залишилася колишньою - 9,5% річних.

Реклама:

Як повідомлялося, в кінці вересня Верховна рада прийняла поправки до держбюджету-2010, що передбачають збільшення статутного капіталу НАК у цьому році на розмір його планового дефіциту 7,4 млрд. гривень шляхом викупу акцій додаткової емісії за рахунок випуску ОВДП.

Уряд на чолі з Тимошенко в 2009 році також намагалося провести через Раду проект поправок до закону про держбюджет щодо збільшення статутного капіталу НАК на 18,6 млрд. гривень за рахунок випуску ОВДП, однак парламент не підтримав його.

Тоді уряд у липні 2009 року ухвалив постанову про збільшення статутного капіталу "Нафтогазу України" на 18,6 млрд. гривень - до 24,165 млрд. гривень з оплатою акцій додаткової емісії держоблігаціями.

НАК згодом почав продавати облігації або укладати угоди РЕПО з банками, що дозволило йому сплатити закупівлю російського газу.

У грудні 2009 року уряд прийняв ще одну постанову про докапіталізацію НАК за рахунок ОВДП на 12 млрд. гривень, однак воно не було виконано, хоча ДКЦПФР навіть встигла зареєструвати емісію акцій "Нафтогазу" на таку суму.

Новий уряд постановою №935 від 12 жовтня переглянув рішення своїх попередників і вирішив збільшити статутний капітал НАК на 5,776 млрд. гривень, а не на 12 млрд. гривень - до 29,94 млрд. гривень.

І, як було зазначено вище, в цей же день було прийнято постанову про докапіталізацію "Нафтогазу" ще на 7,4 млрд. гривень, проте без вказівки нового розміру статутного капіталу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!