"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов завершив приєднання активу Новінського

Вівторок, 26 жовтня 2010, 14:12

"Метінвест" завершив інтеграцію ЗАТ "Макіївський металургійний завод" в групу.

Як говориться в біржовому повідомленні у вівторок, холдингова компанія Metinvest BV придбала 616 млн 954,826 тис. акцій ММЗ, в результаті чого отримала 90,2% в акціонерному капіталі ЗАТ, передає "Інтерфакс".

ММЗ створено в 2004 році як підприємство з повним металургійним циклом на базі основних фондів ВАТ "Макіївський металургійний комбінат".

Засновниками заводу виступили ММК і створене за участю ТОВ "Металург" ЗАТ "Макіївсталь".

Реклама:

 Частка ММК в ММЗ склала 24,82%, "Макіївсталі" - 75,16%. З цього моменту основна діяльність ММК була припинена.

ММЗ в 2006 році провело додаткову емісію акцій, в результаті якої статутний капітал був збільшений в 2,53 рази.

ММК в ній участі не брало, в результаті чого його частка в ММЗ скоротилася до менш ніж 10%. Власником 90,18% акцій стало ЗАТ "Смарт-холдинг" (Київ).

Цей пакет вирішено було передати в компанію "Метінвест" в рамках об'єднання гірничо-металургійних активів "Смарт-холдинг" і SCM.

Влітку 2007 року до керівництва ММЗ були введені представники групи "Метінвест", а з 1 січня 2009 року група компаній "Смарт-холдинг" передала "Метінвесту" право на управління фінансової та операційної політикою ЗАТ "Макіївський металургійний завод" (ММЗ).

Згідно з матеріалами "Метінвесту", оприлюдненими влітку того року, передбачалося, що передача "Смартом" "Метінвесту" участі в ММЗ, а також отримання "Смартом" додаткової акції до своїх 25% в "Метінвесті" і чітке визначення права вето буде здійснене до кінця 2010 року.

У грудні 2009 року Госпсуд Донецької області порушив справу про банкрутство ММЗ за позовом входящого в "Метінвест" підприємства "Метален".

На початку червня цього року провадження по справі було призупинено до розгляду справи по суті, а 20 вересня в суд отримав заяву "Металена" про відкликання заяви про банкрутство ММЗ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!