"Нафтогаз" візьме іще один кредит

Понеділок, 25 жовтня 2010, 18:05

НАК "Нафтогаз України" веде переговори з ПАТ "ВТБ Банк" про залучення кредитної лінії на суму до 180 млн. доларів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на інформацію на офіційному веб-порталі "Державні закупівлі".

Згідно із повідомленням, кредит планується залучити через проведення НАКом тендеру з одним учасником. Кредит залучається на 2010-2011 роки.

Вартість обслуговування кредиту складе 152,136 млн. гривень, у тому числі в 2010 році - 30,168 млн. гривень.

Реклама:

Як повідомлялося, на початку вересня "Нафтогаз України" вів переговори з британським банком "ВТБ Капітал ПЛС" про залучення кредитної лінії на загальну суму 400 млн. доларів.

Держхолдинг також оголосив відповідний тендер на залучення позикових коштів.

Крім того, у жовтні "Нафтогаз України" оголосив про намір залучити шляхом проведення тендеру з одним учасником 500 млн. гривень в Укргазбанку і 70 млн. доларів у Промінвестбанку.

У середині вересня голова правління "Нафтогазу" Євген Бакулін заявив, що залучені держхолдингом кредитні кошти будуть спрямовані на закупівлю природного газу.

НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни, є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.

ВТБ Банк (раніше - "Мрія") заснований у 1992 році. Частка його основного акціонера - ВАТ "Банк ВТБ" - на початок липня 2010 року становила 99,9153%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: