"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна і Росія у середу почнуть злиття авіапромів

Понеділок, 25 жовтня 2010, 16:38

Угода про створення спільного підприємства російської Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК) і українського державного авіабудівного концерну "Антонов" буде підписана 27 жовтня у Києві.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на джерело в російському оборонно-промисловому комплексі.

"Підписання установчих документів нового СП приурочено до чергового засідання комітету з питань економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії, яке відбудеться у Києві цього тижня", - сказав співрозмовник агентства.

Він повідомив, що з російського боку угоду підпише президент ОАК Олексій Федоров, а з українського - президент, генеральний конструктор ДАК "Антонов" Дмитро Ківа.

Реклама:

Раніше Федоров повідомив, що СП створюється під конкретні "Антонівські" проекти, зокрема, літаки Ан-140, Ан-148, Ан-124 і, можливо, застосування в проекті Ан-70, зазначає агентство.

"СП буде координувати основні роботи, пов'язані з "Антоновською" тематикою - це маркетинг, організація продажів і післяпродажного обслуговування, підтримка коопераційних зв'язків", - сказав він.

За словами Федорова, одним із завдань створюваного СП буде підготовка пропозицій щодо інтеграції російської й української авіабудівної промисловості.

"Основна мета СП - це, перш за все, підготовка пропозицій та вироблення механізмів інтеграції ОАК і концерну "Антонов" із тим, щоб можна було реально виходити на створення єдиної компанії", - сказав глава ОАК.

За оцінкою фахівців ОАК, підготовка інтеграції авіабудівних галузей України і Росії займе рік-півтора.

Швидкому об'єднанню заважає юридично-правова форма власності українських підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: