"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія назвала формат зустрічі щодо газових питань

П'ятниця, 22 жовтня 2010, 10:31

Тристоронню зустріч Україна-Росія-ЄС щодо обговорення газових питань планується провести на рівні міністрів енергетики України Юрія Бойка і Росії Сергія Шматка за участю комісара з питань енергетики Євросоюзу Гюнтера Еттінгера.

Про це заявив посол Росії в Україні Михайло Зурабов, повідомляє агентство "УНІАН".

"Поки йдеться про те, щоб відбулася зустріч у форматі Бойко, Шматко і Еттінгер", - сказав посол.

При цьому Зурабов уточнив, що дата проведення такої зустрічі ще не визначена.

Реклама:

"Ми думаємо, що 27 числа під час візиту прем`єр-міністра РФ Володимира Путіна до Києва це питання обговорюватиметься. Можливо, тоді й буде визначена конкретна дата зустрічі", - сказав Зурабов.

Як повідомлялося, 20 жовтня на засіданні Кабміну прем`єр-міністр Микола Азаров повідомив, що в ході його візиту до Брюсселя 13-14 жовтня Європейська комісія погодилася із пропозицією України про проведення тристоронньої зустрічі Україна-ЄС-Росія щодо обговорення питання про модернізацію української ГТС.

23 березня 2009 року в Брюсселі відбулася Міжнародна інвестиційна конференція з модернізації української газотранспортної системи, за підсумками якої була схвалена декларація.

Згідно з документом, уряд України узяв на себе низку зобов'язань з імплементації європейського законодавства щодо регулювання ринку газу. Крім того, Україна пообіцяла забезпечити прозорість інвестицій.

Міністерство палива та енергетики України має намір залучити 6,5 млрд. доларів на реалізацію інвестиційних проектів із модернізації ГТС до 2018 року.

2 серпня 2010 року міністр палива й енергетики Юрій Бойко повідомив, що інвестиції в модернізацію української газотранспортної системи в розмірі 1,2 млрд. доларів дозволять щорічно економити до 1,5 млрд. кубометрів газу, використовуваного для перекачування газу до Європи.

13 вересня президент Віктор Янукович заявив, що Україна має намір залучити до модернізації своєї газотранспортної системи Європейський Союз, Росію й низку інших країн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!