"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Генпрокуратура готує документи на екстрадицію Данилишина

Четвер, 21 жовтня 2010, 14:34

У прес-службі Генеральної прокуратури не володіють інформацією, де саме в Чехії і за яких обставин був затриманий колишній міністр економіки України Богдан Данилишин.

Про це заявив начальник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко, повідомляє агентство "УНІАН".

"Нас не інформували, де його затримали", - зазначив він.

Більше того, додав Бойченко, Генпрокуратура не займалася розшуком і затриманням Данилишина - вона давала на це відповідне доручення правоохоронним органам.

Реклама:

За його словами, наразі ГПУ розпочала підготовку необхідних документів для процедури екстрадиції екс-міністра в Україну.

Як повідомлялося, 20 жовтня заступник генерального прокурора Віктор Занфіров заявив, що екс-міністр економіки Богдан Данилишин був затриманий 18 жовтня в Чехії під час звернення по допомогу до лікувальної установи.

Тим часом адвокат екс-міністра Степан Українець заявив, що Данилишин сам вирішив зустрітися з українськими слідчими, і добровільно прийшов на цю зустріч у Посольство України в Чехії у супроводі адвокатів.

Адвокат підкреслив, що затримання Данилишина відбулося прямо на території Посольства.

Водночас, у Посольстві України в Чехії не підтверджують, що у понеділок, 18 жовтня, їх відвідували слідчі Генеральної прокуратури України, екс-міністр економіки і його адвокати.

За інформацією МВС, Богдан Данилишин "обвинувачується у здійсненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 "Зловживання владою або службовим становищем" Кримінального кодексу України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: